Ready for the next adventure / Klaar voor het volgende avontuur

(naar beneden scrollen voor Nederlands)

The readers who know me kinda know what I’m doing, but maybe not exactly. So here it is (subject to change):

Friday the 11th of September (yep, that date) I’m flying to Kathmandu, Nepal. After 2.5 days of acclimatisation and exploring the capital, I will move to the All Hands Volunteers base, for which I will do 16 days of volunteering to help with the cleanup and rebuild of Kathmandu and neighbouring villages, which have been badly damaged by the earthquakes in April and May of this year. Read more about All Hands Volunteers here.

After the volunteering I will have 9 more days left to take a look at the rest of Nepal. I already have a pretty good idea of what I would like to do, (it includes a 4-5 day trek through the mountains and paragliding), but I suppose it may change slightly after spending some time there. Also, it will depend on the weather…

On the 9th of October I will be flying to Siem Reap, Cambodia! Here my good friend Sophia will be picking me up from the airport (RIGHT SOPHIA!?!? 😉 ). Together with another friend of hers we will travel through Cambodia and Vietnam. No plans, except for going to Angkor Wat, have been made so far.

Mid November I’m planning on flying from Vietnam to New Zealand! The plan is to stay there for about half a year, but also to get a job, or several. After that is too far ahead to plan. Maybe if I have a little money left I’ll make a stop in Australia before heading back to Berlin!

Why this trip? Why not..! =) Now is the time! Did anyone ever come back from a world trip and said: “damn, I wish I didn’t do that, it was a waste of time and money”? I don’t think so… I will most likely come back broke, but I’ll figure that out when the time comes.

jack kerouac that mountain

De lezers die me kennen weten ongeveer wat ik ga doen, maar misschien niet helemaal, dus hier gaat ie (kan eventueel veranderen):

Vrijdag 11 september (jaja) vlieg ik naar Kathmandu, Nepal. Na daar twee en een halve dag te acclimatiseren en de hoofdstad te ontdekken, ga ik naar de basis van All Hands Volunteers. Voor deze organisatie ga ik 16 dagen helpen met het opruimen en herbouwen van Kathmandu en omstreken, welke erg beschadigd zijn geraakt in de aardbevingen afgelopen april en mei. Lees meer over All Hands Volunteers hier (engels).

Na het vrijwilligerswerk heb ik nog negen dagen om de rest van Nepal te bekijken. Niet veel dus, maar ik heb al een aardig idee wat ik zou willen doen. Bijvoorbeeld een 4-5 daagse trek door het gebergte en en paragliding. Maar dit zal nog wel eens kunnen veranderen nadat ik er al een tijdje ben. Daarnaast is het ook allemaal weersafhankelijk.

Op 9 oktober vlieg ik dan naar Siem Reap, Cambodja! Hier komt mijn goede vriendin Sophia me van het vliegveld halen en zullen we gezamenlijk met nog een vriendin van haar door Cambodja en Vietnam reizen. Tot zo ver zijn er nog geen plannen gemaakt, behalve dat we naar Angkor Wat gaan.

Mid-november ben ik van plan van Vietnam naar Nieuw Zeeland te vliegen! Het idee is dat ik daar ongeveer een half jaar blijf, maar daarbij ook een baantje neem, of meerderen. En daarna is nog een beetje te vroeg om te plannen. Misschien als ik nog geld over heb ga ik eerst nog even langs Australië voordat ik terug ga naar Berlijn.

Waarom deze reis? Waarom niet! Het kan nu! Kwam er ooit iemand terug van een wereld reis en zei: “verdorie, had ik dat maar beter niet gedaan, wat een tijds- en geldverspilling”? Ik denk het niet… Ik zal wel platzak weer terug komen, maar daar kom ik wel weer bovenop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: